top of page

ТРАУРНИ УСЛУГИ

traurni-uslugi-1

"Животът на мъртвите продължава в паметта на живите"
Марк Тулий Цицерон

zvezda_G.png

Основни траурни услуги предлагани от Траурна агенция ЗОРА 2

Zora2-uslugi

Траурни услуги - погребение

 

Организирането на погребение е една от основните траурни услуги, които се предлагат от агенциите в страната. Ние извършваме погребения във всички гробищни паркове в страната. Подсигуряваме безплатни гробни места. Притежаваме изключително широка контрагентска мрежа от водещи траурни агенции в страната и чужбина, чрез които осигуряваме първокласно обслужване на своите клиенти.

Документи за погребение, гробни места и всичко свързано с траурната услуга - погребение >>>

Траурни услуги - кремация

 

Извършването на кремация е друга основна услуга, която се предлага от траурните агенции в София и цялата страна. Ние организираме ритуали във всички православни хамове, гробищни паркове и ритуални зали. Работим с всички Крематориуми в Вългария - София Крематориум, Крематориум - Пловдив, Крематориум - Варна, като по този начин сме убедени, че осигуряваме първокласно обслужване на ниски цени на своите клиенти. 

Документи за кремация, урни, урнополагане и всичко свързано с траурната услуга - кремация >>>

Траурни услуги - транспортни

 

Превоз на тленни останки е основна услуга, предлагана от Траурна агенция ЗОРА 2. Ние притежаваме транспортни средства със специално предназначение за превоз на починали в страната и чужбина. Нашите автомобили са вписани в регистъра на обектите с обществено предназначение по чл. 36, ал.3 от Закона за здравето, съгласно удостоверение №2228009160 / 25.10.2007 г. издадено от РИОКОЗ.

Извозване на починал от дома, болнично заветение, хоспис >>>

Zora2-uslugi
traurni-uslugi.jpg

Траурни услуги - административни

Траурна агенция ЗОРА 2 извършва административни услуги свързани с организацията на погребение, кремация или репатрация на покойник.

  1. Оформяне на документи

  2. Осигуряване на медицинско лице за издаване на съобщение за смърт и разрешително за кремация за кремация

  3. Подаване на документи за съставяне на Смъртен акт 

 

Вижте повече >>>

Допълнителни траурни услуги предлагани от Траурна агенция ЗОРА 2

Траурни услуги - панахиди

 

Посмъртният ритуал е система от вярвания, традиции, обичаи, които ни помагат да приемем по-леко смъртта и раздялата с близък човек. В българската народна традиция при погребение след опелото, на помени, панахиди, задушници задължително се раздават на присъстващите култови храни - варено жито, хляб, вино и др.

Траурната услуга - организация на панахида е от допълнителните услуги, предлагани от Траурна агенция ЗОРА 2. Ние организираме панахиди за 40 дни, 6 месеца, годишнини във всички православни храмове и гробищни паркове в София, като осигуряваме Свещеник, който да отслужи панахидата, обреден комплект (погача, жито, червено вино), свещи, кетъринг и др.

Кетъринг, обреден хляб, варено жито (коливо) и др. >>>

traurni-uslugi-3
traurni-uslugi-4

Траурни услуги - каменоделски

 

Изработка и реставрация на паметници и урнови плочи във всички Гробищни паркове в страната, надгробни надписи, порцеланови снимки, надписи върху нови и стари паметници.За направата на всяко едно свое каменноделско изделие използваме само качествени български и вносни камъни.

Пълен ценоразпис на каменоделските услуги >>>

Траурни услуги - изработка на траурни букети и венци от естествени цветя

 

Букети се поднасят за различни случаи.Траурните букети се изработват от цветя с тъмни строги тонове – тъмночервени рози, гладиоли, гербери, карамфили, хризантеми и др.

Към църковната флористика причисляваме и декорацията за едно от най-тъжните за хората събития, а именно – погребението. Последното изпращане на любим и значим човек е свързано с много болка, мъка, непрежалими спомени и тъга. Цветята в този момент са израз на любов и уважение. Те са пожелание към душата на покойника да открие по-светло и красиво място, защото именно цветята са символът на райско блаженство и спокойствие, на които искаме да се наслади човешката душа в своя отвъден живот. Флоралните декорации на църквата, траурната церемония и на самото траурно шествие са неотменен елемент от изпращането на покойника.

Флорална декорация за помени, погребения, траурни церемонии и шествия  >>>

traurni-uslugi-5
bottom of page